Nyheder

BK Amager fik sejren med hjem fra Lemvig

Lemvig Basket har ikke haft den nemmest start på 2015, og den første kamp i mellemspillet mod BK Amager blev ikke noget vendepunkt.

Inden kampen stod det klart, at Natalie Day er ude med en knæskade, som kræver operation. I Lemvig håber man, hun bliver klar til slutspillet, men foreløbig skal holdet indstille sig på at klare sig uden profilen. Der var også afbud fra Okako Adika til tirsdagens kamp, så der skulle tænkes i nye løsninger hos vestjyderne.

Det krævede lidt tid at finde ind i kampen for hjemmeholdet, og det udnyttede BK Amager til at skabe en tidlig føring. Anført af Catharina Palm Jensen fik gæsterne bygget en føring på omkring 10 point op. Lemvig får ikke lukket af i forsvaret og i angrebet tager det tid at finde løsninger. Samtidig får Emily White allerede i første periode samlet tre fejl sammen, så selvom Lemvig kommer bedre med i slutningen af perioden, så kan BK Amager gå til pause med en føring på 17-28.

Hjemmeholdet starter anden periode med god energi. Spillet flyder bedre, og i forsvaret bliver der lukket bedre af. Allerede efter et minut er afstanden bragt ned på 23-28, og det ligner igen en åben kamp. BK Amager kommer bedre med midt i perioden, og fastholder føringen. Marginalerne tipper til gæsternes fordel, og de kan igen trække fra til 33-41. Lemvig arbejder godt videre, og slutter perioden bedst. Tre scoringer på straffe af Helle Kristiansen slutter perioden til stillingen 41-47.

Med blot seks point mellem holdene er kampen stadig tæt, og da begge hold har svært ved at få gang i scoringen efter halvlegspausen, så fastholdes afstanden. Det er BK Amager som først kommer i gang, og det kan øge forskellen til 10 point igen. Lemvig bliver ikke slået ud af den grund, men kæmper videre. Emily White kæmper godt videre under kurven og holder sig væk fra fejl problemer. Det er med til at få Lemvig i gang igen, og føringen bliver igen mindre. Holdene kæmper for at få det afgørende overtag, men det koster kræfter for Lemvig, så BK Amager holder føringen på 51-62 inden sidste periode.

De sidste ti minutter domineres af BK Amager som hurtigt øger føringen. Der mangler energi i forsvaret hos hjemmeholdet, og det bliver tydeligt, at det har krævet mange kræfter at holde sig inde i kampen gennem anden og tredje periode. Sejren på 65-89 er i overkanten af, hvad der er forskellen på de to hold, men BK Amager fik vist, at de lige nu er meget stabile i deres spil, og de fik sat kurs direkte mod semifinalerne.

Lemvigs point: Joanna Miller 19p (5 as), Emily White 17p (11 reb/7stl), Ivana Udovalieva 15p, Helle Kristiansen 12p og Nanna Hansen 2p

BK Amagers point: Catharina Palm Jensen 27p (11 reb), Emilie Fogelstrom 20p, Emilie Keller 13p, Lauren Gregory 12p (6 as), Maria Dinesen 6p, Rikke Andersen 5p, Maria Brask 4p og Melanie Elmgreen 2p (7 as)