Nyheder

BK Amager besejrer Wolfpack knebent i fokuskamp

Tidligt lørdag eftermiddag bød BMS Herlev mestrene fra BK Amager velkommen til top- og fokusopgør i Herlevhallen.

Alle sejl var sat for at give tilskuerne en god oplevelse: Folkekøkken i den tilstødende Annekshal, slush-ice, fadøl, klub-bod, hoppeborg for de mindste og masser af konkurrencer i pauserne. Rigtig mange mennesker – små 350 i alt – havde da også fundet vej til 2730 for at se Dameligaens nr. 2 og 3 battle om 2 point til stillingen. Sågar Wolfpacks nye maskot havde fundet den kringlede vej gennem postterminaler og veterinær myndighedsudøvelse og var klar til at tørne ud på sidelinjen.

Med andre ord var der et godt fundament for, at holdene på banen kunne vise deres bedste spil og begejstre publikum på tribunen. Og hvordan gik det så?

Ihukommende salig Niels Helveg Petersens svar fra 1987, da han blev spurgt, om han foretrak den ene eller den anden formand for Socialdemokratiet, blev kampen mest af alt sådan ”Tja, bum bum”-agtig. Helt godt blev det aldrig rigtig for alvor.

Det var som om, at den rekordhøje november nedbør havde skyllet begge holds scoringsevner ned til grundvandet, og bagefter var den sidste rest offensiv præcision og fandenivoldskhed diffunderet ud i Herlevhallens ventilationssystem. Statistikkerne understøtter denne påstand, f.eks. ramte begge hold på mindre end 32% af deres samlede afslutninger fra gulvet.

Bevares, bevares. Forsvars-aficionados vil givet kunne argumentere for, at de to headcoaches Tamargo og Klussmann havde scoutet hinandens mandskaber godt, der blev ikke foræret lette scoringer væk i nogen af enderne. For BK Amager sad profilen Ida Klusmann desværre ude med en knæskade, hun kunne måske have tilført kampen noget angrebsmæssigt pep.

I det lavt-scorende opgør lyste især Rikke Fabricius op for gæsterne som topscorer med 18 point og gode procenter, mens Thea Mikkelsen stod som en af de stærkeste for hjemmeholdet med 11 point.

Selv om BK Amager i løbet af 2. halvleg virkede til at have forløbet under kontrol, så lykkedes det alligevel for Wolfpack at komme tæt på ved stillingen 52-55 med knap to minutter tilbage på kampuret. Hjemmeholdet kunne imidlertid ikke få de sidste scoringer på tavlen, og BK Amager vandt til sidst 52-58.

Hos BMS Herlev blev Ellen Iversen topscorer med 12 point, og Caroline Glud tog 11 rebounds. BK Amagers landsholdsspiller Ena Viso hentede imponerende 19 rebounds, og med sine 11 point blev hun kampens eneste med en double-double. Ruth Sherril blev noteret for 14 point.

Således gik det til inden for stregerne. Uden for havde publikum en fest, især de yngste havde stor fornøjelse af hoppeborgen, og de ældre kunne glæde sig over gensynet med gamle bekendtskaber fra basket-familien. Fra BMS Herlev skal der lyde et kæmpe shout-out til de frivillige, som har lagt mange kræfter i, at dagens fokuskamp blev en stor succes.