Nyheder

Benhård forsvarskamp åbnede DL på Nørrebro

Optakten til sæsonen i Dameligaen har været noget speget, kan man vidst godt påstå. Men det lykkedes at få seks hold klar til start - et absolut minimum for at gennemføre en seriøs sæson.

Fredag aften var alle sejl sat til i de tre Dameliga kampe, for at gøre produktet attraktivt for spillere, publikum og sponsorer.

I Nørrebrohallen bød Stevnsgade velkommen til Friday Night Basketball, der blev indledet med spisning i Nørrebro Spisehus - som Stevnsgade åbnede 1. maj i år - til levende musik derefter kamp i hallen mellem Stevnsgade og Hørsholm 79ers, underholdning i pausen af Sada Vidoo og aftenen sluttede med hygge i Spisehuset til Live Jazz musik.

Men tilbage til aftenens hovedbegivenhed - sæsonens første kamp mellem to af favoritterne til denne sæsons semifinaler.

Gæsterne fra Hørsholm er blevet forstærket fra sidste sæson med USA hjemvende Gritt Ryder og super dygtige Maria Dinesen, der er kommer fra BK Amager. De mødte fredag aften et Stevnsgade hold med en række nye spillere, men med det meste af grundstammen fra de seneste sæsoner intakt.

Nye er Emilie Hesseldal, som uden tvivl vil være af stor betydning for inside spillet, solide spillere som Ida Klussmann, Cecilie Tvede Hansen, Ena Viso, norske Katrine Fjærestad og Thale Messel samt Hannahs søster Marian Sheikh og unge Aisha Kaid. Og holdet har fået ny coach - erfarne Hrannar Holm.

Første periode startede Hørsholm 79ers klart bedst og bragte sig hurtigt foran med 0-5 først på en 3er fra hjemvendte Gritt Ryder og senere to point af en anden af de store profiler Ivana Ivanovic.

Efter et minut svarede Hanna Sheikh igen med en dyb 3´er, som hun fulgte til dørs 15 sekunder senere med endnu en 3´er til 6-5. Det var tydeligt fra start, at begge hold meget gerne ville vinde åbningskampen. Forsvarsspillet var i fokus og der var kamp om hver en rebound og løs bold.

Midt i perioden havde Hørsholm bragt sig foran med 6-11, men Hanna Sheikh forsatte sin streak med sin tredje 3´er på tre forsøg efter fuldt af Ida Tryggedsson, der bragte balance i regnskabet til 11-11. Resten af perioden dominerede Stevnsgade og kunne gå til første periode pause foran 21-16.

Det var tydeligt allerede i første periode, at kampen i kampen stod mellem Hørsholms amerikanske Maryah Sydnor og hjemmeholdets Emile Hesseldal. Begge spillere endte med at blive deres holds bedste på dagen.

Begyndelsen på anden periode var en smule rodet med flere afleverings turnovers fra begge sider. Holdene byttede points til stillingen 29-26 i det 6 minut. Derefter gik hjemmeholdet helt i stå på scoringstavlen. Hørsholm 79ers ramte bedre, var en smule mere aggressive forsvarsmæssigt og reboundsmæssigt, hvilket gjorde, at de kunne udligne til pausestillingen 31-31. En noget lav score - særligt taget i betragtning de to holds store scoringsprofiler.

Hørsholm 79ers spillede en bedre periode end værterne gjorde. Der blev afprøvet mange konstellationer på banen af begge coaches. Det medførte at spillet blev lidt mere rodet og i sær Stevnsgades angrebsspil lidt for meget stillestående.

Hørsholm 79ers bragte sig ret hurtigt foran og øgede forspringet gennem perioden til en 44-51 føring inden sidste og afgørende periode.

Efter 2:31 af sidste periode bragte Emilie Hesseldal spænding ind i kampen ved at score til 48-51 men Line Piecnik og Ivana Ivanovic bragte igen Hørsholm foran med 7 efter 5:44. Få sekunder efter scorede Ida Tryggedsson en 3´er og så var der bare 4 points mellem de to hold.

Spillet var ikke kønt i fjerde periode, men det er tidligt på sæsonen og det var tydeligt, at der var mange ting på begge hold, der skal pudses af.

Med 2:19 igen bragte Hørsholm 79ers sig foran med 7 og det var nu tydeligt, at publikum ikke fik den spændende afslutning, som de havde håbet på.

Hørsholm fik inden slutfløjtet den største føring i kampen og vinder fortjent 54-63 (21-16, 10-15, 13-20, 10-12) foran et noget sløvt fredagspublikum på ca. 270 mennesker, i en ikke sindsoprivende kamp, men en kamp med masser af godt forsvarsspil.

Kampens to store og dominerende spillere - både højdemæssigt men så absolut også spillemæssigt - var gæsternes Maryah Sydnor med 21 points og 14 rebound og hjemmeholdets Emilie Hesseldal med 7 points, 15 rebounds og 5 assists.

Det er tidligt på sæsonen og det er naturligvis vanskeligt at spå om udviklingen på de to hold, men begge hold har store, dygtige, spændende erfarne profiler, så der er ingen tvivl om, at der kommer mange gode kampe fra de to hold.