Nyheder

Årets første preview

På lørdag går det løs igen.

90 kampe i grundserien og rigtig mange slutspils kampe skal afvikles før årets Danske Mester 2014 er kåret.

Som altid vil der op til alle runderne komme "ekspert" kommentarer og sæsonens første preview er lavet af SISU`s headcoach, Hrannar Holm.

Jeg desværre ikke haft lejlighed til at se alle holdene spille, og derfor er dette her preview et stor gæt, baseret på mit kendskab af holdene og spillerne de sidste par år. Vi får set mange ændringer i Ligaen denne sæson, to nye hold og ud af de otte der vender tilbage, har hele seks fået nye trænere og mange har også fået nye spillere. Det er klart i mine øjne, at Ligaen bliver mere spændende nu, end den har været de sidste 3 år.

Lad os kigge på den første runde!

Hørsholm 79ers vs. Sisu lørdag kl. kl. 13.30, Fire Arena

Vi starter med en kamp mellem de to klubber som har, stort set, domineret dansk kvindebasket de sidste mange år.

Sisu vandt jo alle kampe sidste år og har faktisk kun tabt en enkelt kamp i grundspillet de sidste tre år. Jeg forventer ikke, at vi fortsætter den sejrsstime, simpelthen fordi, at vi ikke længere har spillere som Marie Malone, Ida Tryggedsson og Trine Duelund på holdet. Men vi har stadigvæk nogle af Ligaens bedste spillere, såsom Kiki Lund, Camilla Blands og Tea Jørgensen og derudover har vi fået en amerikansk guard, Heidi Anton til at hjælpe os. To af holdets kernespillere, Tea og Nathalie Reshard, spiller ikke på lørdag og derfor bliver det en udfordrende start på sæsonen.

Hørsholm har fået en ny træner, Nemanja Jovanovic, og jeg har hørt, at de har trænet godt op til sæsonstart. Hørsholm har mange dygtige spillere, ikke mindst Maja Gerlyng og Emilie Schirmer, der er vendt tilbage fra USA. Terese Demand har derimod stoppet og deres amerikaner blev skadet kort efter at hun kom til Danmark. Så vidt jeg ved, venter de stadig på en erstatning. Hvis de finder en god inside spiller, kommer Hørsholm uden tvivl til at være ved toppen i år. Og der er ingen grund til at gætte på noget andet end en tæt og spændende kamp i Fire Arena på lørdag.

Jeg tror, som altid, på en Sisu sejr. Gæsterne vinder med et enkelt points forskel, 65-64.

Virum Vipers vs. BK Amager lørdag kl. 14.30, Virum Hallen

Virum er tilbage i Dameligaen. Og ifølge Dameligaens hjemmeside har de næsten det samme hold som sidste sæson spillede i 1. division.

Coach Turi Høgh har rigtig mange unge spillere på holdet, sammen med holdets profil, Ivana Kostic. Det bliver en lærerig sæson og forhåbentlig har de styrke til at vinde nogle kampe. Jeg må desværre erkende, at jeg ikke har set holdet spille og derfor ved jeg ikke meget om dem.

Amagerholdet kender jeg. De har mange gode og talentfulde spillere omkring Catharina Palm og nu har Todd Anthony fået en amerikansk center til at hjælpe under kurvene. Jeg tror derfor, at Amager kommer til at være et af ligaens bedste hold og jeg gætter på, at de starter sæsonen med en sikker sejr på ca. 20 points, måske 70-50.

Stevnsgade Basket vs. Aabyhøj IF lørdag kl. 16.00, Nørrebrohallen

Stevnsgade er det andet nye hold i Ligaen. Men modsat Virum har Nørrebroholdet hentet nye stærke spillere fra udlandet for at være klar til den stærkeste række. Nogen har fortalt mig, at amerikanerne Julie Foster og Sarah Eichler er gode spillere og, at Stevnsgade kommer til at give mange hold problemer med deres inside spil. Jeg har ikke set dem spille men det bliver spændende at se hvordan Mogens Tygesens hold udvikler sig.

Gæsterne fra Åbyhøj har også hentet styrke under kurven i Britt Harris, som er en dygtig spiller. Thomas Johansen har et ungt, men godt hold med Maria Jespersen, som er blevet til en af ligaens bedste spillere, i spidsen. Jeg tror, at selvom Åbyhøj er et ungt hold, så har de allerede rutine efter nogle år i Ligaen. Det kan de bygge på. Åbyhøj vinder en god kamp i Nørrebrohallen med 5 points forskel, 63-58. 

Lemvig Basket vs. Falcon lørdag kl. 16.45, Vestjysk Bank Arena

Interessant kamp, gentagelse af sidste års semifinaler. Lemvig har været et af Ligaens stærkeste hold de sidste par år og jeg forventer, at de fortsat bliver ved toppen. Emily og Ivana er to af Ligaens absolut bedste spillere og nu har de fået Raven Berry, som er en stor og stærk inside spiller.

Brianna Finch er en af mange nye trænere i Ligaen, hun er amerikaner og det vil være interessant at se, hvordan hun planlægger, at udnytter holdets styrker.

Falcon har også en ny træner, Thomas Soltau, tidligere landsholdsspiller og ungdoms- og assistent træner i Sisu. Thomas har stort kendskab til basket men er nu i første gang træner i den højeste liga. Han har et godt hold til rådighed, sølvvinderen fra sidste sæson. De tre stærke guards, Elisabeth Brynaa, Sofie Vincents og Simona Bartkova er alle vendt tilbage, men ikke store Jessica Fuller. I stedet har de fået Iben Soltau fra Sisu. Jeg har læst et sted at de måske henter en udlænding senere på sæsonen. Det gør selvfølgelig en kæmpe forskel, men uden ekstra styrke under kurvene tror jeg ikke på, at de har en stor chance mod Lemvig. Hjemmeholdet vinder med 15, 74-59. 

Værløse BBK vs. Horsens BC søndag kl. 14.15, Søndersøhallen

Værløse var omkring midten af ligaen sidste sæson og det ville ikke være en overraskelse hvis de genfinder sig der denne sæson. Holdet har fået en ny træner fra Portugal, Eugenio Rodriques og han bliver hjulpet af Anja Andersen som er jo tidligere head coach for holdet. Janet Hatfield fra USA vender tilbage under kurvene og en ny amerikaner, Devon Quattrochi skal hjælpe på point-guard positionen. Deres bedste spiller fra sidste sæson, Rikke Fabricius, er taget til USA.

Horsens fik en hård sæson sidste år, men de har i hvert fald fået erfaring som (endnu en ny) træner Eric Vigansky kan bruge til at få holdet til at gøre fremskridt og spille lidt bedre denne gang. Jeg tror dog ikke på, at de henter en sejr i Søndersøhallen på søndag. Værløse vinder med 19 points forskel, 73-54.