Nyheder

Årets dommer i DL kåret

I en tid hvor der er ret stille omkring al basket i Danmark er Dameligaen nu glade for at kunne årets spiller, træner, unge talent og dommer).

Tidligere er årets hold kåret og normalt bliver de 4 priser uddelte løbende i forbindelse med DM-finalerne. Sådan kunne det desværre ikke være i denne sæson da turneringen jo er suspenderet på grund af COVID19.

Før vi giver ordet til Dameligaens dommeradministrator - Morten Thomsen, udtaler forretningsfør Robert Rømer: "De sidste mange sæsoner er prisen for årets dommer tildelt Mads Bonde, jeg har ikke tal på hvor mange Mads fortjent har vundet titlen. Men I år er der kommet en dommer, som fik debut i ligaen sidste år, men med mange års international erfaring og hun har haft en stor indflydelse på dommerne i ligaen. Jeg kan se på meddommerne i hendes kampe, at der er 10% mere benzin i tanken, fordi i den kamp kommer man til at lære meget. Så jeg finder det yderst fortjent, at Andrada Monika Csender vinder titlen som året dommer i sæsonen 2019/20."

Morten Thomsen fortæller: "I årets udgave af DL, har vi forsøgt at skabe en gruppe af coachende crew chiefs, en gruppe af talenter og yderligere en gruppe af yngre dommere, som skulle smage på og vise sit værd. Min vurdering er, at de coachende dommere, har bidraget til en stabilitet i de enkelte crews; men også større stabilitet fra kamp til kamp.

Vi har også haft glæde af at kunne bruge mere erfarne dommere fra BL – det har været et stort løft.

Klubberne i DL, som jo desværre ikke fik spillet sæsonen færdigt, har stemt på årets dommer. Umiddelbart ikke et svært valg og det er vanskeligt at komme uden om Andrada. Andrada er igennem sin store spilforståelse og evnen til at kommunikere, helt naturligt kommet ind som en klar 1’er. I min optik er hun lykkes endnu bedre med sine evner, som formidler. Her har hun evnet, at støtte og coache talenterne i gruppen, en rolle som hun er vokset i igennem sæsonen. Et stort tillykke skal lyde til Andrada.

Jeg vil gerne takke alle for at bidrage positivt og vil yderligere gerne fremhæve Jonas Bille, der som Andrada, har formået at samle kampe og kollegaer omkring sig, til et forbedret produkt. Helt for egen regning er Andrada Årets Dommer og jeg vil samtidigt gerne fremhæve Pembe Bahadir, for at være den dommer i DL, som har forbedret sig mest – Most Improved.

Andrada vil (når basket-DK er åbnet op igen) modtage en lille erkendelighed fra DL og et gavekort sponseret af GO Dream.

Du kan se tidligers kåringer ved at klikke her.