Nyheder

Åbyhøj tog første stik

Gæsterne fra Åbyhøj tog en sikker og fortjent sejr i den første kvartfinale mod Lemvig. Fra start til slut havde Åbyhøj mest overskud og tog mest initiativ. Det blev belønnet med en sejr på 68-84.

Allerede fra kampens start sætter Åbyhøj et godt tempo, som giver et lille overtag. Lemvig svarer dog igen anført af Reka Fejes, som er kampens bedste spiller for Lemvig. 11 point laver hun i første periode. Men da hjemmeholdet samtidig smider for mange bolde væk, og ikke er skarpe nok i deres spil, så kan Åbyhøj trække fra mod periodens slutning og gå til pause med en føring på 16-25.

Åbyhøj starter også godt i anden periode med godt angrebsspil og holder føringen. Midtvejs i perioden kommer Lemvig dog bedre med, og der bliver særligt lukket godt ned i forsvaret. Angrebet halter stadig lidt, men alligevel nedbringes afstanden. Åbyhøj holder en høj skudprocent fra distancen, og det er med til at fastholde føringen. Hos Lemvig melder Grace Gardner ind i kampen med nogle gode aktioner, som er med til at Lemvig slutter godt og bringer afstanden ned på 36-40 ved halvleg.

Tredje periode starter jævnbyrdigt og med kamp om overtaget. Det overtag vinder Åbyhøj igen ved hjælp af gode skud. Hos Lemvig er det igen Reka Fejes som udfordrer gæsterne bedst, men der er for få andre, som byder ind. Lemvig viser god energi, men stresser samtidig for meget. Det giver flere mistede bolde, som Åbyhøj udnytter effektiv. To 3ere fra gæsterne sætter for alvor gang i de grønne og giver en føring på 46-56. Trods en rodet slutning holder Åbyhøj afstanden og går ind til sidste periode foran 53-63.

Fra starten af sidste periode forsøger Lemvig at vende kampen, men endnu en gang rammer Åbyhøj sine skud på det helt rigtige tidspunkt, og det tager den sidste luft ud af hjemmeholdet. Gennem de sidste minutter trækker gæsterne yderligere fra, og da det bliver 62-82 med tre minutter igen er kampen afgjort. Lemvig vinder ganske vist de sidste tre minutter, men det ændre ikke på indtrykket af, at Åbyhøj viste mest energi, havde mest flow i spillet og fortjent kunne tage hjem med sejren.

Sejren bliver på 68-84 (16-25, 20-15, 17-23, 15-21). Topscorer for Lemvig blve Reka Fejes med 22 point. For Aabyhøj IC scorede Bianca Morsøe 19 point.