Nyheder

Aabyhøj vandt snævert i Kildeskovshallen

Aabyhøj flyttede væk fra sidstepladsen i tabellen ved at slå SISU i Kildeskovshallen.

SISU overvandt aldrig et 0–15 run, der sluttede første halvleg af, og måtte derfor se sig besejret. SISU har ellers – ligesom Aabyhøj – løftet spillet den seneste tid, men er stadig for ukonstant til at kunne tage sejre hjem.

I dagens kamp manglede SISU den unge point guard Sille Balling, og da ingen anden guard kunne indtage pladsen, manglede der styring på kampen.

Holdene fulgtes ad i første periode. Selvom Aabyhøj trak fra midt i perioden og kom foran 9–14, lukkede SISU hurtigt hullet og kom op med 2 point. Perioden sluttede 18–20 – for hjemmeholdet var Olivia Applewhite endnu en gang her og der og allevegne. Hun scorede 17 af SISUs 18 point og tog et hav af rebounds. Fantastisk energi! Aabyhøjs kollektiv havde 6 af holdets 9 spillere på scoringstavlen allerede i første periode.

Anden periode var også en lige affære. Mathilde Colding-Poulsen samlede sin tredje fejl op og måtte derfor se til fra bænken i en stor del af perioden. Det var ikke godt for hjemmeholdet. Efter at være kommet foran 30–28 satte SISU det hele over styr med uheldige boldtab, der øjeblikkeligt blev straffet med 2 point i den anden ende. Og SISU nåede kun sjældent frem til gode afslutninger og scorede slet ikke den sidste halvdel af perioden. Enna Pehadzic sagde ja tak til tilbuddene og lagde 9 af sine point i den fase af kampen.

SISU var bagud med 13 point ved halvleg 30–43. Olivia Applewhite scorede ”kun” 8 point i den periode, men havde altså allerede 25 point ved halvleg.

SISU kom ud som lyn og torden efter pausen. 8 hurtige point bragte liv i publikum (og spillerne) igen, og SISU var nu pludselig kun 5 point bagud. Aabyhøj chippede dog hurtigt tilbage og bragte i løbet af perioden forspringet op på 10 point til periodestillingen 48–58. Mathilde Colding-Poulsen fejlede ud midt i perioden.

SISU har åbenbart godt af pauser, for i starten af fjerde periode scorede SISU hurtigt 6 point, så differencen nu kun var 4 point. Publikum var stadig med og opildnede hjemmeholdet. Aabyhøj lod sig ikke mærke med det, men spillede solidt og energisk videre, og bragte sig på den måde foran 58–70 med godt 3 minutter tilbage. Alt syntes tabt for SISU, men 2 hurtige 3’ere af Victoria Mikkelsen og en enkelt scoring af Julie Ilsby bragte forskellen ned på de 4 point igen. Der sluttede festen imidlertid. Holdene udvekslede en tre’er til slutstillingen 69–73.

Og Olivia Applewhite? Ja, hun blev ved at kæmpe hele kampen igennem og endte på imponerende 37 point, 17 for 21 på straffe og 23 rebounds. På trods af de mange tilkendte straffe, blev publikum dog aldrig helt enige med dommerne i vurderingen af Aabyhøjs forsvar på Olivia Applewhite.

For SISU scorede Victoria Mikkelsen 17 point, heraf 10 point i fjerde periode.

Aabyhøj leverede som vanligt en god kollektiv indsats. Enna Pehadzic endte på 20 point, Stephanie Mannemar satte 16 point, heraf 3 tre’ere i fjerde periode, mens Camilla Andersen sluttede på 12 point.

SISU spiller allerede tirsdag igen mod Stevnsgade SuperWomen i Kildeskovshallen, mens Aabyhøj spiller i Hørsholm på lørdag.