Nyheder

Aabyhøj tog endnu en skalp fra SISU

Aabyhøj har sluttet godt af i dameligaens grundspil. To sejre over henholdsvis Lemvig og SISU blev resultatet af Aabyhøjs sidste 2 kampe. Godt klaret af 12 grønklædte damespillere, der alle kom på banen i begge kampe.

SISU kom først i gang i kampen, men Aabyhøj var lige efter og bragte sig foran 12–7 på to 3’ere af henholdsvis Sofie Tryggedsson og Nicole Ballestero.

Det skulle vise sig at blive symptomatisk for kampen. SISU nåede aldrig at få styr på de to spilleres 3’ere, så de kunne ende med at skyde 4 for 5 (Sofie) og imponerende 9 for 14 (Nicole). SISU nåede heller aldrig selv i nærheden af de skudprocenter. Umiddelbart svarede SISU dog pænt tilbage i første periode med et 10–0 run, og fortsatte efter periodepausen til 24–17, men det blev mere end neutraliseret af Aabyhøjs svar. De satte fire 3’ere i træk og et enkelt straffe til et 13–0 run.

Og selv om SISU fik sat et par 3’ere, og kom inden for et points afstand, så trak Aabyhøj bare to 3’ere mere op af hatten til pauseføring på 43–36. Kiki Lund sørgede for at holde SISU med i kampen i første halvleg med 14 point.

Nicole Ballestero fik i tredje periode lov at fortsætte i skydeteltet, så Aabyhøj på et tidspunkt var oppe på en 10-pointsføring. Kiki svarede dog godt igen med to 3’ere i slutningen af perioden, så SISU kun var bagud med 55–57 ved periodepausen. Og da Julie Kongeskov scorede til 57–57 i starten af fjerde periode, vejrede publikum morgenluft – en kort stund. Igen lagde et par grønne 3’ere fra Nicole afstand til SISU, som aldrig kom tættere på end tre point. Ærgerlige boldtab og manglende succes på skuddene gjorde, at Aabyhøj stod med et flot slutresultat på 80–72.

For gæsterne scorede Sofie Tryggedsson 24 point (mere end 1 point pr minut), men Nicole Ballestero blev topscorer med 27 point (9 3’ere og 5 steals).

For SISU havde Kiki Lund 25 point og 6 assists, mens Camilla Blands havde 16 point, 10 rebounds, 7 assists og 6 steals.

Kampen afgjorde 5. pladsen, og Aabyhøj har fået 2 kamppoint med til mellemspillet, SISU 1 og Falcon BMS 0. Mellemspillet i gruppen begynder den 14. Februar når Falcon BMS gæster SISU.