Nyheder

FOTO: PRessekontakt

Aabyhøj IF vinder igen over Horsens BC

Igen var tilskuerne mødt talrigt op til lokalkampen i Højvangshallen. Men kampen blev ikke helt så spændende, som Horsens nok havde håbet.

1. Periode Åbyhøj kommer bedst fra start, mens Horsens slet ikke kan få angrebet til at fungere og stort set ikke kommer til nogen kvalificerede afslutninger. Således står der 1-13 fem minutter inde i første periode. Men så får især Julie Ravn og Emily White gang i et godt sammenspil og derudover kommer Åbyhøj i fejlproblemer; men dette udnytter Horsens dog ikke til fulde. Perioden slutter14- 21.

2. Periode Horsens har igen problemer med at få angrebet til at fungere. Mange skud bliver brændt. Det samme gælder for Åbyhøj. Gæsterne har dog især Kelly Meredith og Maria Jespersen, for hvem en stor del lykkes. Horsens spil derimod præges af upræcise afleveringer og brændte skud og turnovers, og der går således igen 4 minutter før hjemmeholdet scorer.

Hen mod slutningen af perioden lysner det. Horsens holder mere effektivt Åbyhøj fra at score. Åbyhøj presses og scorer således kun en enkelt gang i de sidste 5 minutter af anden periode. Emily White gør det rigtig godt under kurven. Hun får fat i mange rebounds og blokerer skudforsøg fra Åbyhøj. Eva Bonde dækker i denne periode Maria Jespersen stærkt. Julie Ravn og Rebecca Houmøller får sat et par 3’er. Åbyhøj er i fejlproblemer; men Horsens BC har en meget dårlig skudprocent fra linjen. Perioden slutter 12-12

Stillingen før halvleg er således 26- 33 3. Periode Horsens er stadig med i starten af 3. periode. Flere spillere byder ind og tager bolden til kurven; Emily White og Sarah Bersang scorer vigtige point og Julie Ravn får sat endnu en 3’er. For Åbyhøj har unge Julie Højer held med 3 hurtige og flotte lay- ups i træk.

Der bliver spillet hårdt og med mange fejl. For hjemmeholdet går angrebsspillet ofte i stå. Holdet kommer for sjældent til 2. chance. Åbyhøj kæmper sig til flere angrebsrebounds. Perioden slutter 13- 17 og stillingen før 4. periode er således 39- 50

4. periode Fjerde periode er fra start præget af, at stort set intet lykkes for Horsens. Åbyhøj er hurtigt oppe med en 20 points forspring. Åbyhøj sætter sig på kampen, har steals og fastbreaks. Horsens forsøger at presse mand- mand; men Åbyhøj kommer igennem. Emily White kæmper videre under kurven og Julie Ravn sætter igen et par 3’ere, men det rækker ikke.

Der spilles fortsat hårdt og flere spillere ryger ud med deres 5. fejl. Horsens er sidst i perioden i fejlproblemer, og Åbyhøj er begyndt at ramme. Perioden ender 13-20 Kampen slutter 52- 70

Af statistikken ses det, at Åbyhøj har 37 def. rebounds; mens Horsens kun har 5 off. reb. Og Åbyhøj rammer 20 af 34 straffe; mens Horsens kun rammer 13 af 27… og af 2 points skud rammer Horsens kun 24 %. Kun på 3 points skud har Horsens de bedste procenter.

Topscorere for Åbyhøj: Maria Jespersen med 26 point heraf 9/10 på straffe, og Kelly Meredith 17 point og 12 rebounds. Topscorere for Horsens: Julie Ravn 18 point og Emily White 13 point og 15 rebounds.

FOTO: PRessekontakt