Nyheder

Aabyhøj IF vinder højintenst opgør mod Værløse BBK

Søndag eftermiddag sluttede Aabyhøj og Værløse runden af med en højintens og seværdig kamp i Søndersøhallen.

Aabyhøj har indtil videre vist sig som et af de stærkeste hold i ligaen med en god blanding af rutinerede danske spillere og unge talenter, mens Værløse har været mere svingende i deres præstationer, men dog generelt har præsteret godt på hjemmebane. Der var derfor lagt op til en spændende kamp, hvor begge hold gerne ville spille i et højt tempo og allerede under opvarmningen fyldte holdene hallen med energi.

Aabyhøj satte sig på kampens start og bragte sig hurtigt foran 0-6. Værløse havde det svært i starten af kampen, men en (lidt heldig) buzzerbeater 3’er fik hjemmeholdet på tavlen og derfra kom de bedre med. Aabyhøj fastholdt dog momentum det meste af perioden, men en god slutning af Værløse sørger for perioden slutter 19-23.

Anden periode blev en meget velspillet periode, hvor begge hold fik vist deres bredde i truppen og hvor mange spillere bød ind både angrebsmæssigt og forsvarsmæssigt. Der var derfor mange flotte sekvenser med rigtig god basket fra begge hold. Scoringsmæssigt bølgede kampen frem og tilbage med små runs til begge hold, men hele tiden med Aabyhøj lidt foran. Perioden ender helt lige og dermed en smal Aaby føring i pausen på 35-39.

Holdene fortsatte det høje tempo og flotte spil i tredje periode og kampen fortsatte med at bølge frem og tilbage. Aabyhøj havde til tider held med at stresse hjemmeholdet lidt med deres fuldbane pres, men hver gang det lignede at udeholdet var ved at stikke af holdt Værløse fast. Der var derfor en intens stemning, hvor holdene blev ved med at udfordre hinanden til at holde det høje niveau. Perioden ender 20-27 til Aabyhøj og en føring på 55-66 inden sidste periode.

En hurtig 2-10 start på fjerde periode bringer Aabys føring op på 57-76 og pludselig var der langt op for Værløse. Der var dog ingen i Søndersøhallen som tænkte at kampen dermed var slut og hjemmeholdet fortsatte med at kæmpe, men hver gang der var tegn til at Værløse kunne lave et run, som kunne bringe dem tilbage i kampen, svarede Aabyhøj igen med det samme og kampen blev aldrig resultatmæssig tæt igen. Aabyhøj vinder perioden 13-24 og dermed kampen 68-90.

Stor cadeau til begge hold for en fremragende kamp. Desværre blev kampen lidt overskygget af to skader til sidst i kampen, hvor først Værløses Maria Høgh slog sit knæ og kort efter skete det samme for Aabyhøjs Sophie Kjems-Krognos. Alle fingre er krydset for, at det ikke er noget alvorligt og begge spillere snart er tilbage på banen.