Nyheder

Aabyhøj IF udligner til 1-1 i kvartfinalen

Et talstærkt og forventningsfuldt publikum, havde fundet vej til Åbyhallen lørdag eftermiddag, for at se ”Slaget om Jylland” mellem Åbyhøj og Lemvig.

En kamp der kunne sende de lokale helte på tidlig sommerferie, eftersom Lemvig tidligere på ugen havde vundet den første kvartfinale, i denne bedst af 3 serie.

Begge hold kommer ud på banen med energi og gejst. Der bliver skudt fra højre og venstre og masser af offensive rebounds bliver hevet ned, men bolden ville ikke i kurven. Det bliver Lemvig som først får indstillet sigtekornet og Natalie Day score kampens første 2 point.

Holdene følges ad med at udveksle scoringer i hele perioden, hvor hjemmeholdet er foran med 2-3 point det meste af tiden, indtil Lemvigs bedste på dagen – Joanna Miller score 3 point på signalet til stillingen 22-24 til gæsterne fra Vest. Joanna Miller havde 10 point i perioden, det samme som hjemmeholdets Nicole Ballestero.

Holdene udveksler scoringer det meste af 2. periode og ingen af holdene kan trække fra med mere end 3-4 point.

Lemvig bringer sig tidligt i fejlproblemer og både Emily White og Natalie Day må tage plads på bænken, ved siden af coach Peter Jensen, med 3 fejl i starten af perioden.

Hjemmeholdets spillere kunne dog ikke udnytte deres højdefordel mod et godt kæmpende Lemvig mandskab og holdene følges ad til pause og stillingen 41-40 til Åbyhøj.

Åbyhøj føler momentum efter pausen og starter med periodens første 4 point, Miller tager kampen op med en dyb 3pts scoring, Sofie TP og Nicole melder sig også ind og score de næste 6 point for Åbyhøj til en midtvejs stilling på 51-43 og tvinger Lemvig til en timeout.

Der bliver fightet for alle bolde og kæmpet for hver eneste position fra begge hold. Da udeholdets Emily White sætter sig, ud med sin 4. fejl midt i perioden, giver det plads til åbne skud udefra og Sofie TP sætter et par 3pts skud til kampens hidtil største føring 59-47. Lemvig kæmper heroisk og score sikkert på deres straffekast, så stillingen inden de sidste 10 min. er 61-54.

Okako Adika bringer god energi fra bænken i starten af sidste periode med flotte skud og stærke rebounds. Camilla Andersen for sat en prop i hullet og score 3 pts og holder Åbyhøj foran med 8 point. Holdene følges ad med hjemmeholdet i teten med 5-6 point.

Med 5 minutter igen, stempler Natalie Day ind med et par stærke bevægelser mod kurven og forspringet er skrumpet til 4 point. Åbyhøj timeout og justering af forsvaret. Caroline Wich viser vilje og energi og kæmper for alle rebounds. Emily White fejler ud med små 3 minutter tilbage af kampen, det udnytter hjemmeholdet og både Sarah Bersang og Caroline sætter gode point på kontoen.

Sæsonens mest seværdige kamp i Åbyhallen, slutter med en sejr til hjemmeholdet og en tur til Lemvig på torsdag til en 3. og afgørende kvartfinale kamp.

Topscorer Åbyhøj: icole 23, Sofie TP 17, Camilla 11, Kia 10,  Caroline 9, Julie og Sarah 6 hver og Lærke 5.

Topscorer: Joanna 26, Natalie 14, Ivana 13, Okako 10, Helle 8 og Emily 6.