Nyheder

Aabyhøj IF tager årets første basketmedaljer

I en særdeles intens og spændende bronzekamp endte Aabyhøj IF med at trække det længste strå og vinde 73-78 på udebane over Hørsholm 79ers.

Hørsholm havde sigtekornet indstillet rigtigt, med 14 ramte tre-pointere på 30 forsøg, hvoraf Marie Louise Blyme og Gritt Ryder stod for seks og fire træffere hver. Det var imidlertid ikke nok til at slå et velspillende Aaby-hold, der holdt fast i en smal føring efter Hørsholm truede med et comeback til sidst.

Det var en glad Aabyhøjtræner Michael Niebling, der efter kampen stod med bronzemedaljerne og prisen som Årets Træner i Dameligaen:

-Før sæsonen snakkede vi om at vi bare skulle forsøge at komme til mellemspillet og så håbe på et mirakel, men sæsonen udartede sig anderledes, sagde den Aarhusianske træner. Det kan godt være, vi er lidt skuffede over ikke at komme i finalen, men det her var alligevel fantastisk og virkeligt flot at holdet. Vi har haft skader, men pointen var, at vi skulle spille alle ind fra start, så hvis der kom skader, så havde vi den næste, vi kunne trække ind.

Aabyhøj manglede Årets Unge Spiller i Dameligaen – og et af Europas største talenter – i Malene Lind Pedersen, og tre andre spillere, ligesom Hørsholm manglede en lille håndfuld. Alligevel formåede de to hold at spille en spændende kamp.

Hørsholmanfører Gritt Ryder gik forrest i et sandt arbejdsraseri fra hjemmeholdet de sidste minutter, efter Aabyhøjs Nikoline Sandbäck havde sendt gæsterne i front 57-66 med en tre-pointer med lige under tre minutter igen.

Anført af Ryder satte Hørsholm intensiteten op, stjal nogle bolde og fik reduceret til 62-66 på scoringer af Ryder og Meg Wilson. Aabyhøj fik imidlertid lidt luft, da Ryder blev fløjtet for den femte fejl og dermed måtte se de sidste lige over to minutter fra bænken.

Det udnyttede Aabyhøj til at score fem hurtige point til 62-71 ved Sandbäck og Alberte Rimdal, men Hørsholm var ikke færdige endnu.

Maria Forsman Pedersen lavede en sandwich omkring et enkelt Aabyhøj-straffekast med en to’er og en tre’er og stemningen blev igen løftet i Hørsholmhallen med halvandet minut igen og hjemmeholdet nede med fem, 67-72.

Aabyhøj fik lidt luft med to straffekast fra Ida Krogh, men straks efter satte Meg Wilson en tre’er til 70-74 og taget i hallen var ved at løfte sig.

I den anden ende spillede Aabyhøj et langt angreb, der endte med et layup fra Ida Krogh, men Hørsholm svarede straks igen med et layup fra Marie Louise Blyme, hvor fløjten lød og hele publikum var på benene i forventning om et straffekast, der kunne bringe Hørsholm på 73-76 med 45 sekunder igen.

Dommerens fløjte havde imidlertid lydt for en angrebsfejl på Blyme og det blev kampens afgørelse. Hørsholmtræner Jesper Krone valgte at træde ud på banen for at få en forklaring på det kontroversielle kald, hvilket blev takseret til en teknisk fejl. Aabyhøj missede straffekastet, men scorede to straffekast i det efterfølgende angreb og selv om Maria Forsman Pedersen pyntede på resultatet med en tre’er til 73-78, tog Aabyhøj bronzen.

Hørsholmanfører Gritt Ryder så efter kampen tilbage på en sæson, der sluttede skuffende, efter kun et enkelt nederlag i grundspillet:

-Sportsligt er det ikke blevet helt det, vi forventede, sagde Ryder, men vi har også været uheldige, men sådan er det nogle gange i sport og det er det charmerende ved det. Vi skulle justere til at spille uden Meg Wilson og Ivana Jovanovic sidst i sæsonen og vi var ikke hurtige nok i den proces til at slå igennem mod gode hold som Aaby og Amager. Måske hvis det var sket tidligere i sæsonen, kunne vi have gjort det, men det er super ærgerligt.

Inden kampen blev Michael Niebling kåret som årets træner, Malene Lind Pedersen til årets talent og Gritt Ryder og Malene Pedersen fik at vide, de var stemt ind på årets hold.

Foto er leveret af Markus Kluge.