Nyheder

Aabyhøj IF slår Norge Vest

Første besøg fra Norge i Åbyhallen var imødeset med store glæde fra hjemmeholdet, skulle de sidste par kampes gode gejst og takter, endelig udmønte sig i en sejr.

Hjemmeholdet vinder tip off og scorer hurtigt kampens første 2 point. Hele holdet var klar fra start med et højt pres på banen og et par gode forsvars aktioner gav en 10-0 føring efter de første 2 min. spil.

Coach Bret fra Norge Vest tager en time-out for at stoppe Åbyhøj´s momentum, det var et helt anderledes aggressivt gæstehold som kom ind og fik vendt 1. qrt helt på hovedet, nu var det Norge Vest, som fandt de store huller i hjemmeholdets forsvar og forvaltede de åbne skud ti l point.  Perioden ender næsten lige, 23-20 til Åbyhøj.

2. periode er præget af små scoring runs fra begge hold, som følges ad med en lille overvægt til udeholdet, hvis bedste spiller på dagen – Solveig Mildestvedt leverede flere gode scoringer og assist i denne fase af kampen. Hjemmeholdets forsvar vidste sig fra sin gavmilde side og Norge Vest vand perioden 14-17, så holdende kunne følges ad til pause te med stillingen 37-37.

Kampens mest rodet periode blev 3. periode, begge hold havde mere end svært ved at putte bolden i kurven hverken fra distancen eller fastbreak layups ville igennem netmaskerne. Efter 7 min. spil og kun 6 point af hjemmeholdet havde den sygdomsvikarierende coach Dan Kristiansen, set nok og kaldte en time out, så der kunne komme styr på game plan igen. Dette hjalp en smule og Åbyhøj fik lukket lidt af hullet til Norge Vest, så stillingen ved indgangen til de sidste 10 min. var 48-52.

Hjemmeholdet var anderledes opsat på at spille med om sejren, og efter kun 2 min spil af 4. periode var stillingen helt lige 54-54. Herefter indtraf en regulær stillingskrig, hvor begge hold strammede op i forsvaret og tvang modstanderen til pressede afslutninger. Med 1 min. tilbage er Norge Vest foran med 3 point, hjemmeholdet scorer en lang 2 point og udeholdet tager en timeout for at flytte bolden frem til Åbyhøjs banehalvdel, Sarah Bersang stjæler bolden ved indspil og suser afsted som vinden mod Norge Vests kurv, hun brænder sit layup hårdt presset af forsvaret og mener sammen med størstedelen af publikum at hun bliver fejlet, dommeren er ikke enige og giver hende en teknisk fejl. Norge Vest scorer på det tilkendte bonus straffekast – så de bringer sig foran med 2 point og små 14 sek. tilbage på uret. Ved næste indspil stjæler hjemmeholdets bedste på dagen Sofie TP bolden og scorer sikkert 2 point. Helt lige med 8 sek igen og Norge Vest bold, de bliver presset til en TO, og Åbyhøj timeout med bolden  og 1,1 sek. til at afgøre kampen, skuddet fra Sofie TP bliver for langt og der skal overtid til. (60-60).

Åbyhøj viser ingen gæstefrihed i de ekstra 5 min. forsvaret står stærkt og struktureret og tvinger Norge Vest til 3 x 24 sek. kald samt 1 x 8 sek. og 1 x 5 sek. samtidig scorer hjemmeholdet et par gode layup og vinder overtiden 5-0 og dermed en ikke specielt velspillet kamp 65-60.