Nyheder

Aabyhøj IF kom godt fra start i mellemspillet

Et forventningsfuldt og forholdsvis talstærkt publikum, havde fundet vej til Åbyhallen onsdag aften, for at se 1. runde i mellemspillet mellem Åbyhøj og Falcon BMS.

Hjemmeholdet mødte frem til opgøret med stor selvtillid efter 2 sejre i træk over henholdsvis Lemvig og SISU – begge udebanesejre, så de unge løvinder fra Åbyhøj var klar til at hive endnu en sejr hjem foran hjemmepublikummet.

1. Qrt. : Kampen sættes i gang, men der går et par minutter inden nogen af holdene kommer i gang. Det bliver hjemmeholdets ”record breaker” Nicole Ballestero, som først får indstillet sigtekornet og score kampens første 5 pts. Åbyhøj vidste at de skulle holde et vågent øje med Falcon´s 2 store talenter – Elisabeth og Sarah, og det blev også de 2 som først kom på tavlen for udeholdet til stillingen 5-5. Resten af perioden fulgtes holdene ad, hvor pointene var delt ud blandt 6 Åbyhøj spillere, havde Sarah og Elisabeth scoret 13 af Falcon´s 16 point.

2. Qrt.: Tone Heiberg, rammer sit andet 3pts skud i kampen, straks i periodens start og det sætter gang i et Falcon BMS run, som via 15-19 øges til 18-30 – udeholdets største føring i kampen.

Coach Thomas Johansen får sat en prop i forsvaret og ændret lidt i angrebet, og Åbyhøj kommer godt tilbage med 3 point fra Sofie TP og 11 point fra Nicole. Pausestilling 34-36 til udeholdet.

3. Qrt.: Det er stadig uvist hvad der er blevet drukket af ”pause the” i Åbyhøjs omklædningsrum, men det var et helt forvandlet hjemmehold som spillede 3. qrt.

Elisabeth Brynaa score periodens første 2 point til stillingen 34-38, de resterende 9.51 min af perioden, får Åbyhøj helt lukket ned for Falcon og går på et 21-0 run! Godt anført af en velspillende Julie Høier, som bidrager med solide rebounds og bloks i forsvaret og 6 point i angrebet, og Åbyhøj kunne gå ind til de sidste 10 minutter med en føring på 55-38.

4. Qrt.: De sidste 10 minutter startede med Falcon BMS i teten, det gode forsvarsspil fra hjemmeholdet, var igen forsvundet og specielt Elisabeth Brynaa ramte mange skud i perioden. Falcon havde held med at finde de udækkede spillere, som kvitterede med flere 3 points scoringer, både Celine Schiffer og Ann Sofie Carrara ramte flere skud i perioden. Langsomt og sikkert åd udeholdet ind på Åbyhøjs føring, Dog var forspringet for stort og da Nicole ramte sin 5. 3pts scoring med 1,40 sek. igen til føring på 64-57 så det svært ud for udeholdet. Dog rammer Elisabeth sin 3. 3pts med et minut igen og bringer spænding tilbage i opgøret, Julie slutter kampen af med 2 point i feltet og Åbyhøj får sin 3. sejr i træk med 66-60 (15-16, 19-20, 21-2, 11-22).

Åbyhøj vinder kampen med hiv og sving, og har nu 4 point i Gruppe B og et godt udgangspunkt for at kvalificere sig til kvartfinalerne. Nu venter en 16 dages kamp pause, inden holdet igen møder Falcon BMS på udebane.

Topscorer Aabyhøj IF: Nicole 26 (10 reb), Julie 12 (9 rebs, 3 blk), Sofie TP. 10, Kia 6 (10 reb, 4 ass), Lærke L. 5, Astrid 3, Sarah og Tanja 2 hver.

Topscorer Falcon BMS: Elisabeth 21, Cecilie og Celine 9 hver, Sarah 8 (13 reb, 4 ass), Tone 6 og Ann Sofie 5.

Kampens spiller: Nicole Ballestero med en double/double - 26p og 10 reb.