Nyheder

Aaby får første sejr mod forsvarende danmarksmestre

Der var stor glæde blandt Aabyspillerne og deres fans efter lørdagens kamp mod SISU.

Det blev nemlig til sæsonens første sejr for Aaby med et slutresultat på 81-59 mod de forsvarende danmarksmestre fra SISU. Trods den overbevisende sejr var første halvleg af kampen meget tæt. Aaby kom godt fra start med en føring på 9-2, men forsvaret haltede, og SISU får et 11-0-run og kommer dermed foran 13-9. Herefter får Aaby igen gang i scoringerne, og første periode ender 18-19 i Aabys favør.

Anden periode spilles tæt og ender ligeledes med en snæver Aaby-føring på 38-37.

Første halvleg var præget af svagt forsvar fra Aaby, som dermed tillod SISU nemme scoringer og åbne skud. Aaby formåede dog at holde kampen tæt med solidt angrebsspil.
Efter halvlegen kommer Aaby stærkt ud og har tydeligvis mere overskud end det meget svækkede SISU hold, der med begge amerikanere samt to danske nøglespillere på bænken, havde svært ved at spille op med det unge, men brede Aabyhold.

Midt i tredje periode stikker Aaby af fra SISU anført af Sofie Tryggedsson, der med tre flotte 3’ere og sammenlagt 13 point i perioden, sikrer en solid Aabyføring på 64-52 efter tredje periode.

I fjerde periode fortsætter Aaby med en række flotte angreb og bygger dermed videre på føringen. Samtidig formår de at holde SISU nede med solidt forsvarsspil med Camilla Andersen i front.

Kampen ender dermed 81-59 til Aaby, der med en flot holdindsats sikrede sig første sejr i sæsonen.

Fra Aaby markerede Sofie Tryggedsson sig flot med hele 27 points, 12 rebounds og 4 assists og bliver hermed kampens topscorer.

Aaby formåede at dele bolden flot i angrebet, og dermed scorer både Nicole Ballestero og Kia Fisker 11 points, efterfulgt af Caroline Wich med 10 points.

Fra SISU spillede Katrine Dyszkant en flot kamp med 24 point, og Julie Kongeskov gjorde også en flot indsats med hele 13 rebounds. Herudover skal nævnes en flot hustle fra Mathilde Colding-Poulsen, der trods en forstuvet ankel i anden periode, bravt kæmper videre og spillede hele kampen.