Nyheder

79ers vinder på dominerende anden halvleg

Foran et entusiastisk hjemmepublikum på 195 tilskuer vandt Hørsholm 79ers Dameligadebuten over Falcon-BMS med 98-76 på baggrund af en dominerende anden halvleg.

Efter en første halvleg, hvor hjemmeholdets forsvar oftest glimrede ved sit fravær, kom der helt andre boller på suppen i anden halvleg. 79ers kom ud efter pausen med aggressivt forsvar, hvor de forvandlede stjålne bolde til hurtige fastbreaks og lette scoringer. Efter blot to minutter var scoren forvandlet fra 47-44 ved pausen til 56-44 og fra da så Hørsholm sig aldrig tilbage.

En velspillende Joy Burke imponerede med ni rebounds og 21 point på kun 14 skud og Iben Soltau og Ivana Jovanovic var næsten lige så effektive med 26 og 22 point hver. Det var dog ikke scoringen, coach Roberto Velosa var mest tilfreds med efter kampen:

- I første halvleg var vores forsvar ikke godt nok. Vi gav dem åbne og lette muligheder for at score og vi fokuserede på at rette den del i anden halvleg og det fungerede rigtigt godt. Vi fik skabt både intensitet og tempo i kampen og da vi fik taget initiativet, spillede vi rigtigt godt. Det var en god første kamp, men vi ved, vi skal komme med mere for at slå de forsvarende Danmarksmestre fra SISU i næste uge.

Første halvleg var domineret af et ekstremt hårdt kæmpende Falcon-BMS-hold. De unge gæster spillede deres chance med fysisk, god rebounding og ikke mindst kalkulerende angrebsspil, hvor de konstant satte deres to store profiler, Marie Gadeberg og Sarah Mortensen, op til scoringer. Gennem hele kampen var det de to, der holdt gæsterne inde i kampen, og de scorede da også henholdsvis 26 og 29 af udeholdets 76 point i løbet af kampen.

Med fire minutter tilbage af første halvleg så det ud til at gæsterne havde godt fat i favoritterne fra Hørsholm, da de havde tilkæmpet sig en otte point føring, 37-29, men så satte en tmeout fra coach Roberto Velosa gang i tingene fra 79ers. En tre-points scoring fra Maria Forsman satte hjemmeholdet i gang og på den næste tre minutter delte Iben Soltau, Maja Gerlyng og Ivana Jovanovic 15 point mellem sig. Især de sidste tre point satte tonen, da Ivana Jovanovic satte en tre-pointer langt ude fra samtidig med at hornet lød for pausen.

Hørsholm 79ers næse kampe er søndag den 5. oktober hvor de møder de forsvarende mestre fra SISU på udebane.