Nyheder

79ers vinder i Aaby

Det var uden tvivl en af de kampe, hvor Aabyhøj uden skadede spillere havde haft en reel mulighed for at hente to vigtige point.

 Den stemningsfulde julemusik dirigeret af Peder Fløe var med til at give alle en mulighed for en god gang basketball i Aabyhallen.

Men ….. Hørsholm startede som lyn og torden og bragte sig hurtigt (alt for hurtigt) foran med 0-10 før hjemmeholdet kom på tavlen. Ikke mindst en brænd varm Line Piechnik gjorde det onde ved Aabyhøj, der dog hjulpet af Bianca Morsøe hang på og derfor ”kun” var bagud med 15-26 efter de første 10 minutter.

Aabyhøj havde i denne periode store problemer med reebound-spillet ved egen kurv.

I anden periode kom Aabyhøj dog stærkt tilbage – og da ikke mindst Maria Steen Jespersen tjekkede ind med mange energiske scoringer. Også Julie Høier, Camilla Andersen, Kia Fisker og Sophie Kjems-Krognos  kom på tavlen ….. men ikke mindre end 7 scoringer bag 3-points-linien sikrede Hørsholm et forspring på 38-47 ved halvleg.

Der var vist ikke mange af de fremmødte, der var i tvivl om, at der blev snakket forsvar i Aabyhøj’s omklædningsrum – 47 point til udeholdet var ganske enkelt ikke acceptabelt.
Efter pausen fortsatte Hørsholm det effektive spil og blev noteret for de første tre scoringer – og kampen syntes afgjort. Det var især en flot indsats af Maja Gerlyng-Hansen og senere i perioden Anne Deleuran Kristensen der var udslagsgivende. Men igen var det imponerende at følge hjemmeholdets mest erfarne spiller – Bianca Morsøe – kæmpe mod overmagten og fortsætte sin scoringsbølge (hun sluttede med imponerende 22 point).

Men trods alt kan Aabyhøj glæde sig over en kamp, hvor ALLE 9 spillere bød ind med scoringer. Udfordringerne synes en til tider manglende effektivitet og fight i forsvaret og lidt for langsom eksekvering i angrebet.

Kampen slutter med en sikker sejr til Hørsholm 79’ers på 70-83 – de første 4 minutter viste sig altså at være udslagsgivende for kampens udfald.

For 79’ers var det ikke mindst Line Piechnik, Maja Gerlyng-Hansen, Anne Deleuran Kristensen og Marie-Louise Blyme.
For Aabyhøj var det igen kollektivet – med særlig ros til Bianca Morsøe, Maria Steen Jespersen foruden Kia Fisker (der spillede sin hidtil bedste kamp for de grønne).