Nyheder

79ers stopper Wolfpacks hjemmebanedominans

Tirsdag aften gæstede de danske mestre og pokalvindere fra Hørsholm 79ers Skovlunde og BMS Herlev Wolfpack til årets første Dameliga-kamp for begge mandskaber i 2019.

Teknikken, herunder statistikføringen, drillede rigtig meget i Rosenlundhallen, men heldigvis påvirkede det ikke spillet på banen. Wolfpack lykkedes i første periode med at kontrollere kampens tempo, selv om 79ers profilerne Layne Murphy og Meg Wilson lagde hårdt fra land og var svære for værtinderne at få styr på i forsvaret. Hjemmeholdets nye profil Luka Malinka gjorde rigtig god figur og var med 7 point i første periode med til sikre BMS Herlev en føring på 21-19 efter de indledende 10 minutter.

I anden fjerdedel fortsatte Wolfpack det flotte spil frem til 6. minut, hvor holdet førte 28-26. Herefter satte Gritt Ryder godt assisteret af Marie Louise Blyme og Josephine Tullin et stærkt 79ers run på 13-0 ind til halvlegsføring 28-39.

Stemningen i hallen var god bl.a. takket være Hørsholms medbragte fans. Gæsterne måtte føle, at de havde kampen under kontrol. Wolfpacks tilhængere havde dog også meget at glæde sig over, da de bortset fra de sidste 4 minutter inden pausen havde været vidner til, at den meget unge trup trods alt fint kunne bide skeer med det ubesejrede tophold med 3 udenlandske spillere og landets måske mest rutinerede og kompetente guard, Gritt Ryder.

I de næste 15 minutter af kampen skiftes til de to hold til at lykkes med eget spil. 79ers Ivana Jovanovic får vist, at hun både kan dække hårdt op, score og sætte sine yngre og talentfulde medspillere op til gode afslutninger, hun er en fornøjelse at se i ligaen.

Alligevel lykkes BMS Herlev med at holde de stærke nordsjællændere stangen langt ind i 4. periode, bl.a. godt ansporet af en utrættelig Caroline Glud, som var dejlig aggressiv i sit spil og aldrig gav op. Med 5 minutter tilbage på kampuret var stillingen 58-72, og et comeback så ikke helt umuligt ud for Wolfpack.

Men hjemmeholdets kræfter slap op til sidst. Hørsholms fysik og bredde havde kostet på energi-kontoen, og bl.a. med to flotte 3’ere hen mod slutningen, kan 79’ers drage hjemad med en sejr på 65-85. Set med Wolfpack briller blev nederlaget ciffermæssigt for stort i forhold til spillet på banen. Hørsholms sejr kan der ikke pilles ved, men som tilskuer følte man ikke, at BMS Herlev blev kørt ud af banen af det stærke 79ers kollektiv.

Pointfordelingen for Hørsholm viste da også henholdsvis udenlandsk dominans i form af 16 til Meg Wilson, 15 til Layne Murphy og 12 til Ivana Jovanovic og samtidig at Hørsholm i øvrigt får rigtig mange spillere på scoringstavlen.

For Wolfpack blev Caroline Glud kampens topscorer med 22 point flankeret af Katrine Jessen og Emilie Gudmand med hver 11 point.