Nyheder

79ers slår sikkert BK Amager i forsvarskamp

I dagens kamp slog Hørsholm 79ers sikkert BK Amager i en kamp mellem nummer to og fire i ligaen.

Det var en kamp, hvor Hørsholm viste det forsvar, der i sidste weekend gav dem et 20-points comeback og en sejr mod Stevnsgade og mod Amager gav det en sejr på 64-57.

Hørsholmtræner Roberto Velosa gav efter kampen også æren til sit forsvar:

- Defensivt var det en af vores bedste kampe i år. Vi står godt hele kampen, og så var det dejligt med en god start. Samtidig holder vi godt tempo før pausen, mens vi beskytter vores føring godt efter pausen med klogt spil.

Det var Amager, der kom bedst fra start. Scoringer fra blandt andet anfører Catharina Jensen og holdets topscorer, Lauren Gregory gav en 5-9 føring. Med Joy Burke som ankerkvinde i Hørsholm-forsvaret lukkede man af, og hjemmeholdet scorede tre angreb i træk og kom foran 12-9 – og det var en føring, nordsjællænderne aldrig gav fra sig.

Mod slutningen af første halvleg var Hørsholm foran 32-20, da Amagers forsvar begyndte at vise tænder. Over de næste tre minutter scorede Hørsholm ikke, mens Amager kom på 28 point efter fem point fra Catharina Jensen. Det holdt dog ikke helt til pausen, da en fejl sendt Iben Soltau til straffelinjen for to straffekast.

Efter pausen scorede Amager de første fire point inden Hørsholms forsvar for alvor kom i gang. Da det skete, gik det imidlertid hurtigt. På tre minutter kom Hørsholm foran 48-37 og indtil slutningen af fjerde periode lå føringen hele tiden på omkring 10.

Foran 60-47 med fem minutter igen gjorde Amager et sidste forsøg. De næste fire minutter scorede Hørsholm kun en enkelt gang, mens gæsterne lage otte i kurven. Det var imidlertid ikke nok og foran 61-55 på vej ind i sidste minut var sejren aldrig rigtigt i fare.