Nyheder

79ers skal også have ny træner

Hørsholm 79ers begynder straks jagten på en ny cheftræner på damesiden efter at klubben og head coach Pepe Vazquez efter gensidig aftale har afbrudt kontrakten et år før tid.

Vazquez førte et ungt Hørsholmhold, der mistede flere af de toneangivende spillere fra sidste sæsons guldhold, til en femteplads i grundspillet, men sæsonen sluttede desværre efter kvartfinalen. I efteråret overraskede det unge damehold ved at kæmpe med om topplaceringerne i Dameligaen, men skader blandt flere toneangivende spillere gjorde det svært at konkurrere efter julepausen.

Vazquez forventer at fortsætte karrieren i hjemlandet Spanien, hvor han har haft stor succes, mens Hørsholm 79ers går i gang med jagten på en ny træner.

Peter Damm fra Hørsholm 79ers’ bestyrelse fortæller om baggrunden for det afbrudte samarbejde:

-Vi er kede af at måtte sige farvel til Pepe før tid, men det er vigtigt for os, at alle spillere er topmotiverede for at yde deres bedste og at talenterne kan udvikles optimalt. Pepe er en meget ambitiøs og dygtig basketballtræner, men vi har som klub ikke kunne leve helt op til hans forventninger. Vi vil gerne takke Pepe for hans arbejde denne sæson, hvor han har givet mange unge spillere muligheden for at udvikle sig med Dameligaholdet.

Om den videre process forklarer Damm:

-Nu skal vi koncentrere os om at finde en dygtig afløser, som skal lede vores Dameliga og U19-hold. I løbet af den kommende uge begynder vi at bruge vores netværk i hele Europa for at finde en træner, der passer til klubbens filosofi om dels at udvikle talenter og dels skabe resultater og vinde medaljer. Den profil vi søger, skal altså både kunne lede et Dameligahold til succes og tage et stort ansvar for udvikling af klubbens unge spillere og ungdomsafdeling.

Hørsholm 79ers har ikke en deadline for trænerjagten, men forventer at kunne præsentere et navn inden sommerferien.