Nyheder

79ers sætter sig på andenpladsen i Dameligaen med sikker sejr over Lemvig Basket

Hørsholm 79ers træner, Jesper Krone, kaldte det en arbejdssejr, men der var nu også meget flot spil at se hans holds 79-62 sejr over Lemvig.

Inden kampen delte de to hold andenpladsen i Dameligaen og den plads har Hørsholm nu sat sig alene på.

Sejren blev sikret på syv minutter, fra slutningen af tredje periode til midten af fjerde, hvor Hørsholm holdt Lemvig totalt fra fadet. Vestjyderne scorede overhovedet ikke, mens Hørsholm gik fra 55-53 til 73-53 på scoretavlen.

Da Jesper Krone efter kampen skulle gøre status, var det da også forsvaret, træneren fremhævede:

-Intensiteten er nøgleordet. Vi spiller ganske fint angreb, men nøglen er intensitet i forsvaret og i reboundspillet. Vi kommer godt fra start, men så har vi den dér andenbølge, hvor vi smider nogle bolde væk og lukker dem ind igen. Derfra, fra 55-53, så kigger vi os ikke tilbage, men det er forsvar og det er energi! Det har vi manglet lidt i December, både til kamp og træning, men hvis det er sådan her, vi spiller hver gang, kan jeg ikke bede om mere.

Det ville også være svært for træneren, for Hørsholms forsvar var over det hele i kampens afgørende fase. Der blev lagt et enormt pres på Lemvig, der smed bold på bold væk og ikke var i nærheden af at finde gode skud. Samtidig havde gæsterne også så svært ved at finde afslutninger, at 24-sekunders uret gik, og Hørsholm fik bolden.

Offensivt havde Lemvig ellers været godt med det meste af kampen, anført af Erin McDonnell og Ivana Udovalieva, der scorede henholdsvis 21 og 16 point i kampen. Da Hørsholm begyndte at lægge rigtigt pres på, fløj bolden dog ikke så hurtigt rundt som før og de to stjerner fik det meget sværere.

For Hørsholm havde Maryah Sydnor og Ivana Jovanovic hver 18 point, men der var masser af andre, der bidrog positivt. Nordsjællænderne afleverede bolden godt rundt og mere end en gang, undlod de at skyde et godt skud, for at få et, der var endnu bedre.

Hørsholm startede også kampen bedst, men lod Lemvig komme ind i kampen fra sidst i første periode, hvor Hørsholm gik fra at være foran 18-8 til at være bagud 20-23 et par minutter inde i anden periode. Det fik Jesper Korne til at tage en timeout og ud af den, kom et helt andet og mere aggressivt Hørsholmhold. Der blev spillet forsvar på hele banen, og ved pausen havde hjemmeholdet generobret føringen, 41-35.

Med sejren placerer Hørsholm sig alene på andenpladsen i Dameligaen, fire point bag Virum GO Dream, to foran Lemvig Basket og fire foran BK Amager. Der resterer dog et svært program resten af vejen, med kun to hjemmekampe i otte resterende kampe og de næste fire kampe er på udebane.