Nyheder

79ers laver aftale med anfører til 2022

Hørsholmanfører Gritt Ryder har forlænget aftalen med Hørsholm 79ers i tre år efter indeværende sæson.

Det betyder den stærke point guard er at finde i Hørsholm indtil 2022. Det blev annonceret under aftenens kamp mod Stevnsgade Basketball.

Med Ryder på holdet er Hørsholm gået fra succes til succes, med et mesterskab og en pokaltitel i de næsten to sæsoner siden hun kom hjem fra et ophold i USA.

-Jeg blev spurgt, om jeg ville forlænge min aftale og det var jeg meget interesseret i, siger Ryder om den nye aftale. Det er her, jeg kommer fra og jeg er glad for klubbens ledelse, trænerne og mine holdkammerater, så jeg var ikke i tvivl om at jeg skulle være her.

Ryder tilbragte seks år i USA, som spiller og træner, efter hun havde fået hele sin basketopvækst i Hørsholm. Ryder var mellem 2009 og 2011 med til at sikre Hørsholm guld og sølv i Dameligaen, inden hun med kæmpe succes drog til USA. Hun spillede for Colorado State, i den bedste collegerække, hvor hun var med til at sikre to mesterskaber i den såkaldte Mountain West Conference og blev årets spiller i ligaen i 2015.

På trods af de mange år væk, er Ryder faldet godt til i klubben igen:

-Det har været så dejligt at komme tilbage. Man falder jo lynhurtigt ind i det igen og der er masser af de frivillige tilbage fra før, jeg tog til USA, men det er da lidt skræmmende, at man er ved at blive så gammel, at de små ikke kan huske en, siger Ryder med et smil.

Træner Jesper Krone, der selv lige har forlænget med tre år, er glad for at have Ryder til rådighed i tre år mere:

-Gritt er, udover at være en af de bedste danske point guards overhovedet, en spiller, andre gerne vil spille sammen med og det er vigtigt for vores projekt, siger Hørsholmtræneren. Derudover er hun en fornøjelse at arbejde sammen med som anfører, så jeg er rigtigt tilfreds med at vi kan fortsætte samarbejdet.

Hørsholm vandt grundspillet i denne sæson, med 13 sejre og kun et enkelt nederlag. I øjeblikket spilles der mellemspil om de fire semifinalepladser, hvor Hørsholm inden aftenens kamp mod sidste års finalister er først i gruppen, der også indeholder SISU og Lemvig Basket.