Nyheder

79ers fastholder 1. pladsen efter storsejr over SuperWomen

Med en dominerende forsvarspræstation forblev Hørsholm ubesejrede efter lørdagens topopgør i Dameligaen.

Stevnsgade lå inden kampen nummer to i ligaen, men Hørsholm holdt Nørrebroholdet til kun 56 point og tog en sikker 84-56 sejr.

Point guard Gritt Ryder gik forrest i Hørsholms forsvarspræstation med ikke mindre end syv stjålne bolde. Det afgørende moment i kampen kom i starten af anden halvleg, hvor Hørsholms forsvar fremtvang turnover efter turnover fra gæsterne.

I halvlegens første fem minutter scorede Stevnsgade kun en enkelt gang og hjemmeholdet forvandlede en halvlegsføring på 43-31 til 53-33. Det knækkede Stevnsgade og selv om de fik lidt gang i scoringen igen, fortsatte Hørsholm bare med at udvide føringen, der endte på 84-56.

Hørsholm var godt hjulpet af høje procenter udefra. Midt i fjerde periode havde hjemmeholdet således ramt 52% af forsøgene, eller 12 af 23 skud og de endte med at ramme 13 i kampen. Emilie Bornemann ramte alle tre forsøg, mens Line Piechnik ramte tre af seks og Emilie Fogelstrøm fem af otte. Modsat ramte Stevnsgade kun tre af 11 forsøg.

Efter kampen var det en meget tilfreds Hørsholmtræner Jesper Krone, det stillede op til interview:

-Vi skal altid spille godt forsvar, uanset, hvordan det går i den anden ende, og det gjorde vi i dag. Samtidig rammer vi udefra og det gør alt lettere. Men vi går også nogle præstationer fra spillere, som ikke behøver at score for at være gode. Gritt Ryder har bunker af assists og steals og Sandra Lind spiller forsvar og rebounder rigtigt, rigtigt godt, selv om hun ikke scorer. Alt i alt en rigtig god holdpræstation.

I første halvleg skabte Hørsholm langsomt, men sikkert, en føring på 10-12 point. Line Piechnik ramte tre af seks bag tre-points linjen og Maryah Sydnor var også meget effektiv med fire scoringer på syv forsøg og 10 point.

Det var kun midt i anden periode, Stevnsgade truede med at komme tilbage, efter Hørsholm ellers havde bragt sig foran 31-18. Gæsterne lykkedes med deres helbanepres og fik Hørsholm til a smide nogle bolde væk og Emilie Hesseldal, Hannah Sheikh, og Maja Gerlyng kvitterede ved at sende Stevnsgade indenfor fem point, 31-26.

Hørsholm svarede straks igen med to scoringer hver fra Ivana Jovanovic og Sara Forsman Pedersen og ved pausen var Hørsholm igen foran med 12, 43-31.