Nyheder

79ers besejrer Wolfpack i OT

Øv med et ekstra tykt lag øv oven på. Det var den fornemmelse hjemmeholdets fans sad med, efter gæsterne fra Hørsholm trak det længste strå i Rosenlund Arena med sejr på 69-74 efter forlænget spilletid. Rutinen klarede skærene for nordsjællænderne i et topopgør, som sagtens kunne være faldet ud til fordel for de unge hunulve fra 2730 til 2750.

Hørsholm var ellers begyndt kampen klart bedst: Alyssa Rader drev gæk med BMS Herlev-forsvaret. Ivana Jovanovic var skarp og Gritt Ryder virkede ekstra motiveret oven på landsholdskampene. Gæsterne førte 17-25 efter de indledende 10 minutter, og selv om Wolfpack ikke havde spillet dårligt, så det fra sidelinjen ud til, at 79ers profilerne lidt for let kom til de ønskede afslutninger og point.

I anden fjerdedel blev kampen på kun 6 minutter vendt fuldstændig på hovedet: Wolfpack gik fra at være nede 19-31 i periodens 3. minut til at være oppe 36-33 med 1 minut resterende i perioden. På de 6 minutter tjekkede Ellen Iversen, Laura Ziegler, Katrine Jessen og Luka Malinka virkelig ind for BMS Herlev. Det var en fornøjelse at se, og hjemmeholdet kunne gå til pause oppe 38-35. Skulle det for første gang i sæsonen lykkes at tilføje de sejrsvante 79ers et nederlag?

Troen på succes hos de lokale fik yderligere grobund, da BMS Herlev 2 minutter inde i 3. periode kom foran 43-35. Det var dog en stakket frist for Wolfpack. Tilsyneladende havde Hørsholms Sidney Reilly nu fået nok af at være bagud og med 7 point fra hendes venstrehånd inden for 3 minutter fik hun sammen med Rader og Ryder Hørsholm tilbage på sporet med føring 43-47. Wolfpack ville ikke give sig og med bl.a. to 3-pointsscoringer fra Rebecca Francker og Cecilie Jessen, kom hjemmeholdet atter foran 53-48, inden Hørsholms Rebecca Dam ligeledes med en 3’er kunne lukke perioden til BMS Herlev føring 53-52.

Desværre måtte Gritt Ryder udgå i slutningen af 3. periode med noget, der på afstand lignede en baglårsskade. Hun kom ikke ind i opgøret igen. Vi håber snart at se landsholdsanføreren tilbage på banen fit for fight.

I fjerde periode fik Wolfpacks Katrine Jessen for alvor pakket Rader ind, så Hørsholms scoringer måtte nu komme fra bl.a. Sandra Winkel Hansen og Ida La Cour Heebøl. BMS Herlevs Emilie Gudmand kom pludselig i tanke om, hvor god en spiller hun er, og satte 8 point på mindre end 3 minutter. Helt usædvanligt brændte Hørsholms Reilly to straffekast i streg, nerverne sad ud på tøjet på begge mandskaber. 63-63 var stillingen mod periodens slutning. Wolfpack fik med 6 sekunder tilbage på uret Luka Malinka sat op til et presset lay-up, som ikke ville i, og det ville Jovanovic’ forsøg i den anden ende heller ikke, da kampuret løb ud. Drama og forlænget spilletid.

Her lagde Wolfpack bedst fra land, men Ryder og Jovanovic ville det anderledes. BMS Herlev kunne ikke holde sit forsvarskoncept, Ellen Iversen fejlede ud, og Wolfpack tyede i angrebsenden stadig til mange 3-pointsafslutninger, som bare ikke ville i. Ryder og Jovanovic kunne med deres erfaring lukke kampen til Hørsholm sejr.

Set med BMS Herlev-briller var det meget opløftende, at det unge mandskab som det første i sæsonen kunne tvinge et 79ers-hold i stærkeste opstilling ud i OT. Hørsholm må være tilfredse med, at holdet også efter landsholdspausen kan holde sejrsstimen.

For gæsterne var Alissa Rader profilen med en double-double – 19 point og 10 rebounds. Ivana Jovanovic og Sidney Reilly kunne noteres for henholdsvis 12 og 11 point for Hørsholm. På begge mandskaber var scoringerne således pænt fordelt, idet Wolfpacks klareste markører på den front var Ellen Iversen, Emilie Gudmand og Laura Ziegler med 14, 11 og 10 point.

Lørdag er Wolfpack atter værtinder, det bliver i fokuskampen kl. 13 i Herlevhallen mod mestrene fra BK Amager. Her sætter vi alle sejl til med masser af underholdning, fællesspisning og hygge, kagebod, billige fadøl til de voksne og billige slush ice til ungerne, som også kan tage sig en tur i hoppeborgen, hvis de kører trætte i al den gode basketball. Vi håber at se rigtig mange i hallen og skabe en fed stemning.

Hørsholm tager endnu en udekamp, denne gang i den jyske hovedstad mod pokalvinderne fra Åbyhøj IF