Nyheder

70 points sejr til SISU over Horsens BC

Forskellen mellem top og bund var rigtig stor i første kvartfinalekamp mellem SISU og Horsens BC.

Inden kampstart var der sandsynligvis ikke mange, som rigtig troede på, at Horsens Pirates kunne spille lige op med Danmarksmestrene, men spillerne på begge hold kunne nu godt huske, at sidste gang, de mødtes, førte Horsens med 7 point ved halvlegen, 33–26. Mange ting kan ske i basketball.

Men i søndagens kamp var der ingen overraskelser at spore – udviklingen gik kun én vej – og kun i de første par minutter fik hjemmeholdet ikke scoret så meget, som de ville. Efter 5 minutters spil var stillingen 10–6 og efter første periode 17–8. Men derefter kørte SISU over Horsens og scorede bl.a. 63 point mod 13 over de næste to perioder.

Horsens havde det rigtig svært mod SISUs pres, som de intet svar havde mod, og de mistede bolden i alt 48 gange. Det betød, at SISU fik mange lette og hurtige scoringer. Slutresultatet blev 102–32.

For Horsens var Emily White holdets bedste spiller: især er hun god i forsvaret. Emily scorede 6 point, tog 7 rebounds og stjal 6 bolde. Sophie Wich scorede 8 point og Rebecca Houmøller 7. Men, det er klart, at holdet er nødt til at få bedre styr på SISUs presforsvar til næste kamp.

Hos SISU kom alle 11 spillere på banen og de scorede alle, og deriblandt scorede 6 spillere mere end 10 point hver. Trine Duelund scorede mest, 15 point, og Katrine Dyszkant, Marie Malone og Tea Jørgensen 13 hver. Camilla Blands lavede 9 assists, og Signe Boye Knudsen stjal 7 bolde. Holdets yngste spiller, Julie Ilsby, scorede point nr. 100 på en flot 3’er og får lov til at give den traditionelle runde øl til resten af holdet. SISUs effektivitet i kampen var meget høj, 151.

Kamp nr. 2 spilles onsdag, d. 13. marts kl. 18:30, i Højvangshallen i Horsens.