Nyheder

2016 sluttede med en hjemmesejr til Lemvig Basket

Efter en lidt usikker start på sæsonen, har Lemvig Basket sluttet efteråret godt med syv sejre i træk, når både pokal- og ligakampe tælles sammen.

Den syvende sejr kom i hus lørdag mod Stevnsgade Superwomen, som blev besejret med 75-64.

Længe så det ud til, at Lemvig skulle vinde endnu større, men med et forspring på 25 point slappede hjemmeholdet lidt af modslutningen, hvilket Stevnsgade udnyttede til at pynte på resultatet. Kampen igennem havde Lemvig godt styr på både spillet og modstanderne.

Stevnsgade spillede pænt og kæmpede som altid fint, men det var ikke nok i en kamp, hvor Lemvig udnyttede bredden i truppen godt og spillede med god energi kampen igennem. Det var mere end Stevnsgade kunne matche med en trup som stadig er præget af skader.

Allerede fra kampens start tog Lemvig kontrollen over kampen og spillede med god selvtillid. Det gav en hurtig føring på 13-2. Herefter vågnede gæsterne lidt op og kæmpede sig tilbage i kampen. Det bragte afstanden ned på fire point inden pausen, hvor stillingen var 19-15.

I anden periode strammer Lemvig op på spillet igen, og særligt forsvarsspillet lægger grunden til, at føringen igen udbygges. Stevnsgade forsøger at arbejde sig tilbage i kampen, men Lemvig har flere strenge at spille på og får hele tiden friske kræfter på banen, som byder ind og tager ansvar. Som i onsdagens pokalsemifinale skaber Lemvig sejren på en solid kollektiv indsats, og holdet ser for alvor ud til at have fundet melodien.

Med en føring på 41-23 ved halvleg er kampen stort set afgjort, og da mønstret fra anden periode fortsætter i tredje periode, så forandrer det ikke meget i styrkeforholdet mellem holdene. Via en føring på 63-40 ved sidste pause, kan Lemvig surfe en sejr i hus og holde velfortjent juleferie med kontakt til topholdene.

Lemvigs point: Erin McDonnell 19p, Kayla Bernsen 18p, Ivana Udovalieva 13p, Sarah DeShone 11p, Reka Fejes 6p, Ani Kolyandrova 3p, Megi Kolyandrova 3p, Yana Kozhohavona 2p

Stevnsgades point: Hanna Sheikh 19p, Tea Jørgensen 13p, Mathilde Colding-Poulsen 10p, Maja Gerlyng-Hansen 9p, Victoria Mikkelsen 7p, Amal Ahmed 6p