Nyheder

14 drømmeminutter giver BMS Herlev første DM Finale

BMS Herlev red en drømmestart hele vejen til sejr i DM-finale 1. En forspring på 34-4 var for meget for Hørsholm at indhente, selv om pointforskellen i anden halvleg kom ned under ti point. BMS Herlev tog sejren i den første af op til fem kampe med 70-57.

Hjemmeholdet fik kampens første scoring ved Laura Ziegler og derfra så de sig ikke tilbage de næste mange minutter. Ziegler, Hesseldal og Iversen scorede næsten efter behag mod et passivt Hørsholmforsvar. I løbet af kampens første 14 minutter satte BMS Herlev 32 point på tavlen, mens det i den anden ende så helt anderledes ud.

Hørsholm ramte kun et enkelt af de første 15 skud og var bagud 22-2 efter første periode og 34-4 fire minutter inde i anen periode. Vendepunktet kom, da Anne Hee først scorede et hopskud og unge Alberte Frisch endelig ramte gæsternes første tre’er, efter otte forsøg.

Kort efter ramte også Marie Louise Blyme udefra og så kørte Hørsholmmaskinen. Elisabeth Brynaa reducerede til 20-34, inden BMS Herlev igen kom på tavlen ved Thea Mikkelsen.

Pauseresultatet var 40-25, efter at holdene begyndte at bytte scoringer. Den tendens fortsatte de første minutter af anden halvleg. Fem minutter inde var BMS Herlev foran 47-30, inden Hørsholm på to minutter skar forskellen ned til otte point. Hee og Blyme fik begge point i kurven og Ryder satte trumf på med en tre’er til 41-49.

Hørsholm kunne imidlertid ikke holde momentum og scoringer fra Lachenmeier og Hesseldal sendte BMS Herlev i front med 14 igen, hvilket blev kampens reelle afgørelse. Mod slutningen af kampen fik Hørsholm føringen ned omkring 10 point et par gange, men gæsterne fik aldrig rigtigt momentum og hjemmeholdet tog sejren og kamp 1 med 70-57.

Citater

Gritt Ryder, Hørsholm

-Jeg er enormt skuffet over den måde vi kom ud på. Forsvarsmæssigt er én ting, men det, at vi slet ikke scorer… Det er som om, vi slet ikke skyder med selvtillid. Vi var ellers klar over, at BMS ville have justeret til hvordan, vi spiller, men det var som om, vi bare slog op i banen. Forhåbentligt er det fordi vi har haf 14 dages kamppause, mens de har haft kamp i lørdags.

Jesper Krone, træner, Hørsholm

-Det føltes som om vi var på ferie de første ti minutter. Hvorfor, vi kom ud på den måde, det ved jeg ikke. Jeg tror, der var nogle finalenerver. Der er nogle af vore spillere, som har stået i en DM-Finale før, men måske ikke i de roller, de har nu.

Morten Thomsen, træner BMS Herlev

-Vi rammer de første skud og så smider vi nerverne. Det tror jeg er alt. Samtidig har vi ret godt fat i Gritt Ryder. Så kommer Hørsholm tættere på til sidst, fordi vi begynder at kigge på tavlen. Vi snakker om det hele tiden; lad nu være med at kigge derop. Vi bliver lidt stressede til sidst.

Emilie Hesseldal, BMS Herlev

-Spørgsmålet er, om man hellere vil være oppe eller nede med 15 ved halvleg, for presset ligger jo mere på os, end det ligger på dem. Så er det bare med at blive ved med at klø på og blive ved med at få stops.

Kampfakta:

Dameligaen Finale 1 (bedst af fem)

BMS Herlev – Hørsholm: 70-57 (22-2, 18-23, 17-18, 13-14)

Topscorere:

BMS Herlev: Laura Ziegler 14, Emilie Hesseldal 13, Ellen Iversen 11

Hørsholm: Gritt Ryder 16, Anne Hee 14, Marie Louise Blyme 9