Nyheder

10 gode forsvarsminutter giver Hørsholm 79ers sejren over Lemvig Basket

Hørsholm 79ers vandt lørdag eftermiddag sikkert over Lemvig Basket på 10 fantastiske forsvareminutter i første halvleg.

Lemvig scorede ikke i ti minutter i første og anden halvleg og det afgjorde reelt kampen, som Hørsholm endte med at vinde 68-49. Comeback til Marie-Louise Blyme efter et års skadespause.

Lemvig kom foran 1-4, men havde så scoringspause de næste ti minutter. De manglende scoringer kom som konsekvens af missede chancer og godt forsvar fra Hørsholm, der formåede at presse gæsterne. Det var da også det, Hrsholmtræner Jesper Krone fokuserede på efter kampen:

-Vi scorer 68, hvilket er ok, men vres forsvar, specielt i første halvleg, er jo rigtigt godt. Godt nok virker Lemvig ikke rigtigt tændt, men vi giver dem ikke nogle frie skud. Deres amerikanere rammer kun tre af 15 skud i første halvleg og det synes jeg viser godt forsvar.

Hørsholm spillede heller ikke prangende, men formåede alligevel at spille sig til et forspring på 17-4 midt i anden periode. Sidst i første halvleg kom der lidt mere tempo på scoringen, så holdene gik til halvleg ved stillingen 28-13 til Hørsholm.

I tredje periode kom der gang i scoringen fra begge hold, idet tempoet i kampen generelt gik op. De første tre minutter brugte Lemvig på at tage Hørsholms forspring ned under ti point. Scoringer fra Erin McDonnell og Kayla Bernsen gjorde det til 34-25. Resten af perioden lå forskellen mellem de to hold omkring de ti point inden Hørsholms Emilie Bæk satte en tre’er med syv sekunder igen af perioden til 47-33.

Herfra var Hørsholms sejr aldrig i fare og hjemmeholdet kørte en sikker sejr på 68-49 hjem.

Kampen var den første siden november 2015 for Hørsholms profil Marie-Louise Blyme, der blev korsbåndsskadet i sidste sæson. På det tidspunkt kæmpede Hørsholm om førstepladsen i ligaen, mens holdet efter skaden ikke rigtigt fandt den samme melodi. Derfor er det også rigtigt godt at få den stærke forward tilbage. Hun var dog ikke selv så imponeret over sæsondebuten, hvor fysioterapeuten kun tillod begrænsede minutter:

-Jeg må indtil videre kun spille 10 minutter pr. kamp, men lige nu er hovedet heller ikke helt klar til mere. Knæet havde det fint, men jeg skulle godt nok lige have vendt hovedet rigtigt, selv om det gik bedre i løbet af kampen.

Med sejren er Hørsholm at finde på en øjeblikkelig førsteplads i Dameligaen, i hvert fald indtil søndag, hvor Virum GO Dream kan tage toppositionen tilbage med en sejr over Stevnsgade SuperWomen.

Hørsholm 79ers  spiller igen lørdag 5. november, hvor Åbyhøj IF kommer på besøg i Hørsholmhallen.